Gør-det-selv: Under navnet Weinstein er den klassiske vinreol i tegl tilbage i flot nyt og smart byg-selv-design.

Man behøver ikke at være vinelsker eller vinkender for at have et blødt punkt for de store vinslottes imponerende og stemningsfyldte vinkældre.

Der er ganske enkelt noget betagende og romantisk over de lange rækker af støvede vinflasker, der modner.

Selv om de færreste danskere bor på et slot med en dyb og mørk kælder, kan man med de nye, unikke Weinstein-reoler sagtens bygge sin egen vinkælder - eller vinreol - med ægte charme og et strejf af autentisk stemning.

Det er firmaet Schmidt & Danielsen, som på en rejse til Østrig opdagede de smarte og dekorative Weinstein-reoler i tegl. I modsætning til de runde drænrør, der var meget populære at mure vinreoler af i 1980'erne, er Weinstein-reolerne langt nemmere at bygge med. De kan enten mures op eller stables, som de er - eller man kan kombinere dem med hylder, der kan anbringes imellem reolerne eller i de cirka 2 cm brede riller.

En Weinstein-reol er hurtig og let at opstille dér, hvor man ønsker at opbevare sin vin. Man behøver hverken at bruge mørtel eller specielle beslag. Blot skal man huske at sikre, at den færdige reol ikke kan skride ud til siderne.

Ud over at være fantastisk dekorativ, har Weinstein-reolen den fordel, at tegl enten optager eller afgiver fugt - afhængig af den aktuelle luftfugtighed i rummet.

Dermed er vinen i "trygge hænder" og får de bedste muligheder for at udvikle sig optimalt. Vinkendere anbefaler, at man opbevarer sin vin ved en temperatur på 10-12 grader, hvilket gør en kælder særlig velegnet. Alternativt vælger mange at indrette en "vinkælder" i garagen eller i et isoleret redskabsrum.

Weinstein-reolen måler 38 x 24 x 24 cm og har plads til seks flasker. Den kan købes over hele landet i Stark-byggemarkeder og hos udvalgte specialbutikker, der handler med vin eller tilbehør til vin. Dansk importører er Schmidt & Danielsen og yderligere informationer kan ses på www.schmidt-danielsen.dk.