Tre-fire turistbusser med hollandske nummerplader spærrer det meste af Søvej en sommerdag i Ringe, og kunstbænk-turister med kamera om halsen og mavebælter invaderer Ringe Sø for at se den nye attraktion, Termini, den 55 meter lange bænk i beton.

Også hestevogne er parkeret forskellige steder. Solen skinner, børn og voksne er glade og jeg får som journalist travlt med at interviewe dem alle, inden de kort tid efter har set, hvad der er at se. Men jeg når aldrig så langt, for jeg vågner midt i det hele og opdager, at virvaret bare er en drøm.

Lillejuleaften blev kunstbænken i Ringe indviet med nissedans, taler, opera og korsang efter flere års debat, protester, forsinkelser og hvad-ved-jeg. Et mareridt for nogen - og et længe ventet punktum for andre.

Det er hverken mit job som lokaljournalist at være fortaler eller modstander, men jeg studser alligevel over, at min underbevidsthed talte til mig her den anden nat. Drømmetydere kan sikkert sagtens finde alverdens forklaringer på drømmen, der trækker tråde tilbage til traumatiske oplevelser fra barndommen eller voksenlivet.

Og det er da nødvendigvis heller ikke et positivt tegn sådan at tage sit arbejde med i seng. Men min kolleger havde alligevel et lille smil til overs, da de hørte om min drøm. I Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis og MidtfynsPostens avisarkiv ligger ikke færre end omkring 300 artikler med ordene kunstbænk og Ringe de seneste fire år.

Mit navn står på en stor del af dem, og det kom derfor ikke som nogen overraskelse, at Ringes 1,575 millioner kroner dyre bænk er i mine tanker dag og nat.

Det kan i det hele taget nogle gange godt være svært for lokaljournalister at lægge arbejdet fra sig, når klokken bliver 16-16.30, og vores arbejdsdag formelt er slut.

For man bliver ind i mellem prikket på skulderen i brugsen, når man henter børn, der kan blive banket på derhjemme eller man kan blive stoppet under en tur rundt om søen af folk, der kan have en god historie, en mening eller input til det ene eller andet.

Nu håber jeg, at folk vil stoppe mig med forslag og indspark til, hvad kunstbænken kan bruges til, så Termini ikke ender som andre tomme pladser i Ringe - amfiscenen og multibanen på Centrumpladsen. Skal vi have bænk-gudstjenester og/eller -foredrag. Loppemarked, legeplads for småbørn og/eller hunde. Hvad med en kasse hæklede hynder, så betonsæderne kan bruges både sommer og vinter. Kun fantasien sætter grænsen, og lad os nu få skabt liv på Termini.

Så ender det måske alligevel som i drømmen med de hollandske turister og hestevogne. Hvem ved? Skriv gerne på dako@fyens.dk, hvis du har forslag/vil være med.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle

Blå bog