Sundhed

Vibeke Poulsen tilbyder i sit behandlerhus, Livsstjernen, en bred vifte af metoder til at leve sundere, og i denne tid er det overspisning og indtagelse af sukker, hun har fokus på.

Ringe: Fra brændeovnen lyder der knitrende lyde, og sammen med den udstrålende varme er de med til at skabe en behagelig og hyggelig stemning i Vibeke Poulsens lille behandlerhus ved Herringe uden for Ringe.

På væggene hænger der malerier, som hun selv har malet, men det er kun én ud af utallige aktiviteter, der beskæftiger den driftige iværksætter, som har mest travlt med sin behandlervirksomhed, Livsstjernen.

Hypnoterapi

Hypnoterapi er en terapeutisk behandlingsform, hvor hypnose udgør en central del af behandlingen.Ordet hypnose kommer fra græsk, og betyder søvn.

I hypnoterapien anvendes teknikker og øvelser, der frembringer en dyb afslappelse og en forandret bevidsthedstilstand hos patienten -også kaldet trance.

En person, der befinder sig i trance, er almindeligvis modtagelig over for ideer og billeder, men det betyder ikke, at hypnoterapeuten kan kontrollere sindet eller viljen hos vedkommende.

Hypnoterapeuter kan derimod lære mennesker at styre og kontrollere deres egne bevidsthedstilstande og påvirke kropslige funktioner og fysiologiske reaktioner.

Kilde: sundhedslex.dk

Her hjælper hun sine klienter gennem vidt forskellige behandlingsformer som hypnose, healing, håndlæsning, klangmassage og regression, som er rejser til tidligere liv.

Følelser bestemmer

Men i denne tid, hvor mange ønsker at leve mere sundt, er det især problemer med sukkertrang og overspisning, der har hendes fokus.

Hun fortæller, at der oftest er en specifik årsag til problemet, og at den i mange tilfælde kan hentes i hukommelsen.

Under hypnosen samarbejder vi med det ubevidste sind og erstatte dine gamle vaner med en hensigtsmæssig livsstil. Vi arbejder på en livsstilsændring, hvor der kommer motivation til sindet, og hvor det er dig, der bestemmer, så du kan opnå en bedre livsstil

Vibeke Poulsen

- Vi spiser tit på følelsen i stedet for mætheden eller sulten, og så kan vi jo stoppe alt muligt i munden, for så er der også lige et eller andet galt, og det kan stamme helt tilbage til barndommen, hvor man spiste kage hver søndag eller dessert hver aften, siger hun og kalder det en uhensigtsmæssig vane, som gennem hypnose kan skiftes ud med en ny og bedre vane.

- Under hypnosen samarbejder vi med det ubevidste sind og erstatte dine gamle vaner med en hensigtsmæssig livsstil. Vi arbejder på en livsstilsændring, hvor der kommer motivation til sindet, og hvor det er dig, der bestemmer, så du kan opnå en bedre livsstil, siger hun og forklarer fremgangsmåden.

Trancetilstand

- Inden hypnosen har jeg haft samtaler med klienterne, hvor de fortæller, hvad de ønsker af forandringer. Bagefter bliver de talt ned i en vis dybde, hvor de slapper helt af og måske ikke orker at bevæge sig, men de hører og registrerer alt og kan svare på mine spørgsmål, siger hun og fortsætter.

- Når vi er nede i den dybde, nedtoner vi den kritiske sans, som vi benytter rigtig meget til hverdag, og her kan man arbejde med nogle positive forslag til, hvordan man kan udskifte de dårlige vaner med de gode, siger Vibeke Poulsen og fortæller, at et typisk problem er overspisning, hvor klienten bliver ført tilbage til barndommen, hvor man blev lært, at der altid skulle spises op, selvom man ikke var sulten.

- Her kan vi også gå ind og få arbejdet med situationen, og her kan jeg også sætte dig i forbindelse med din mor, hvor hun forklarer, hvorfor der skal spises op, og hvordan du kan tilgive hende, så på den måde kan man komme ind og arbejde på mange felter, hvor du bagefter kan sige, jeg behøver ikke længere at spise op, forklarer hun og fortsætter med klientens stemme:

"Sådan var det dengang, men det behøver jeg ikke mere. Skidt med det. Nu er det mig, er bestemmer", lyder det fra behandleren, der gerne vil understrege behandlingsformens fordele.

- En almindelig slankekur virker ikke, for du er ikke helt med, og så får du ikke ændret på de vaner, der har fulgt dig hele livet, men det er lige nøjagtigt dét, hypnoterapien kan, siger Vibeke Poulsen med et smil.

Se mere på www.livsstjernen.dk

  • Af: