Sundhed

Hvis du har lyst til at komme i gang med at løbe, er der hjælpe at hente hos Ringe Løbeklub, der starter nye begynderhold op i denne uge.

Ringe: Siden 2012 har Ringe Løbeklub arrangeret specielle opstartshold for folk, der gerne vil i gang med at løbe. Det foregår altid fra starten af januar, og træningen er planlagt gennem 12 uger, så alle kan deltage.

- Men vi fortæller også deltagerne fra starten af, at det er meningen, de skal løbe et par gange om ugen ved siden af de to gange, vi løber på begynderholdet, siger formand for Ringe Løbeklub, Marianne Beyer.

Begynderløbet har vundet meget indpas, og vi er imponeret over, at vi kan trække 40 til 50 nye løbere ind hvert år, for det er begrænset, hvor mange der bor i Ringe og omegn

Marianne Beyer.

- Det kræver megen disciplin, og der er nogle, der falder fra, fordi de enten finder ud af, at det ikke er noget for dem, eller at de ikke kan holde til det, fordi de ikke overholder den træningsplan, der er lavet til dem, siger Marianne Beyer.

Hun kan fortælle, at interessen for at løbe er vokset støt gennem flere år, og at Ringe Løbeklub er vokset til 90 medlemmer.

- De seneste 10 år er der sket meget. Vi har nærmest fået fordoblet vores medlemstal, og det skyldes også, at vi har struktureret om. Tidligere mødtes vi to gange om ugen og løb 10 kilometer i en hurtig og en langsom gruppe, men vi har udviklet programmet, så vi har fem grupper plus et begynderhold, og der er forskellige træningsplaner for hver af grupperne, siger hun.

Gulerødder

For dem, der kan klare mosten, er der hvert år en gulerod at gå efter; Ringeløbet, som dette år finder sted lørdag 14. april.

- Vi træner med begynderholdet indtil uge 15, så løberne skulle være klar til at klare en af ruterne, der er på 2,3 eller 5 eller 10 kilometer, lyder det fra formanden, som kan lufte endnu en gulerod for begynderholdet anno 2018.

- Det nye i år er, at vi har koblet Royal Run på, og det er et løb, der foregår i de fem største byer i Danmark i anledningen af kronprinsens 50 års fødselsdag, siger hun.

Og som en gulerod i en anden kategori kan Marianne Beyer nævne det mellemmenneskelige.

- Vi har en masse sociale arrangementer, hvor vi mødes udenfor træningen, siger hun og nævner løb-komsammen, klubaftner, grillaftner og julefrokost - foruden det, at folk lærer hinanden at kende på kryds og tværs.

- Begynderløbet har vundet meget indpas, og vi er imponeret over, at vi kan trække 40 til 50 nye løbere ind hvert år, for det er begrænset, hvor mange der bor i Ringe og omegn, siger Marianne Beyer.

Der er informationsmøde i Midtfyns Fritidscenter 4. januar kl. 19 og opstart 11. januar kl. 19 samme sted.

Se mere på www.ringeloebeklub.dk

  • Af: