En flok nye spejdere er optaget i truppen - via særlig prøve i den lille skov og så fik de både ulvenavn og diplpm
RINGE: Den lille skov ved Midtfyns Fritidscenter i Ringe genlød forleden af ulvehyl fra en lille flok friske ulve. Det var dog ikke dem med fire ben, der kan ligne nogle store hunde, men derimod tretten nye "børneulve" og fem nye juniorer fra De Grønne Spejdere.

De blev på deres helt egen måde til en stor spejdergruppe, som indtog den lille skov.

Med fakler og masker og en gul måne ovenover blev skoven forvandlet til jungle.

På rådsklippen sad den gamle ulv Akela. Og før de nye ulve og spejdere blev optaget aflagde de på højtidelig vis spejderløftet. De nye havde trænet i mange hemmelige ting inden de kunne bestå den såkaldte Ømpoteprøve, der gør dem til rigtige ulve og spejdere. Så de var stolte da de fik deres ulvenavn og et flot diplom.

I dag tæller hele gruppen af grønne spejdere 35, og aktiviteterne er fælles for piger og drenge.

- Der har i denne sæson allerede været tre ture, fortæller spejderleder John H. Olsen.

- Vi har gået ad den gamle jernbane til Espe Tumle- og folkepark, hvor vi sov i den nye shelter. På en weekend afprøvede vi spejderaktiviteter fra spejdernes 100 års historie. Bl.a. spillede vi pind, som en ældre herre, der kom forbi, sagde: "Det har jeg ikke set i 70 år, men vi spillede pind, da jeg var barn. "Endelig har vi ved hjælp af tykke tov klatret ned og op igen på Damestenen ved Hesselager.

Hele mennesker

- Hos de grønne spejdere arbejder vi ifølge Baden-Powells idéer, som kort sagt går ud på at børnene gennem spejderlivet uddanner sig til hele mennesker, der elsker det frie udendørs liv, fortsætter John H. Olsen.

- Vi prøver at give børnene opgaver, som de skal forsøge at løse samt nye oplevelser.

- Og de skal kunne komme overens med alle og alligevel have deres egen mening, og som det vigtigste skal en spejder altid være hjælpsom og være med til at gøre verden til et godt sted at være.

"Spejder er ikke noget man går til. Spejder er noget man er". siger de hos De grønne Spejdere i Ringe.

Spejderne har et lokale i foreningsfløjen på Guldhøj, og så har de også en hygge ude i en nærliggende skov.