Store drømme: 16-årige Sofie Hemmersam stillede op i s-faktor, en fynsk sangkonkurrence med klassisk musik

Ringe: Med en kraftfuld klang på de høje toner fylder Sofie Hemmersam det store tomme rum i Ringe Bibliotek med Händels "Lascia ch'io pianga" (Lad mig græde).

- Det er så flot en sang. Den er dejlig at synge, siger Sofie Hemmersam.

Den 16-årige gymnasiestuderende har drømt om at blive operasanger, siden hun var otte-ni år.

Og fredag den 27. september gør 16-årige Sofie Hemmersam et anderledes forsøg på at opnå den drøm, når hun er udvalgt til at deltage i finalen i S-faktor, den fynske og klassiske musiks pendant til det poppede X Factor-show på DR, der de sidste år har udklækket den ene popstjerne efter den anden.

Finalekoncerten i S-faktor kommer til at foregå i salen på Odense Musikskole den omtalte fredag klokken 16, og foruden midtfynske Sofie Hemmersam vil ni andre sang-talenter udi den klassiske genre deltage.

De er blevet udvalgt efter tre auditions i juni måned i Ringe, Assens og Odense, hvor sangpædagog Yvonne Schouenborg har stået for udvælgelsen.

Men for lige at spole tiden tilbage: Ved forsommerens audition i Ringe har Sofie Hemmersam taget sin mor og bror med, ligesom de andre af dagens tre sangerinder også er flankeret af tilhørere.

- Min mor siger, jeg kunne synge, før jeg kunne snakke. Jeg elsker at synge. Det gør mig glad. Det er mit liv, siger Sofie Hemmersam med et kæmpe smil.

Efter klaveret har spillet det sidste dybe f i Händels arie, fjerner Sofie Hemmersam lidt genert pandehåret fra øjnene, smiler og nejer let.

Hun er ikke helt tilfreds, men får rosende feedback fra dommer og sangpædagog Yvonne Schouenborg.

Derefter kunne hun kun vente på, at S-faktor har holdt audition i Assens og Odense. Først da besluttede Yvonne Schouenborg, hvem der går videre til finalen, hvor dommerne er operachef Jesper Buhl og sangprofessor Helen Gjerris, og hvor vinderen af S-faktor får et forløb med sangprofessoren.

- Det lyder rigtig fedt, hvis man kunne få timer ved en sangprofessor, siger Sofie Hemmersam.

Hun behøvede imidlertid ikke bekymre sig. Yvonne Schouenborg var så imponeret over det, hun hørte ved prøverne i Ringe, at ikke kun Sofie Hemmersam, men også Laura Rod Hoff, som hun synger sammen med, fik en plads i finalen.