Skoleteater

Ved opførelsen af Skatteøen forrige uge på Allested-Vejle Skole, kom der så mange publikummer, at man måtte finde ekstra lokaler frem til kaffebordene efter forestillingen.

Allested-Vejle: Eleverne i 6. klasse på Allested- Vejle Skole har sammen med lærere og forældre knoklet i månedsvis for at få den ambitiøse forestilling, Skatteøen, til at klappe, og det store arbejde er blevet belønnet med en fantastisk tilskueropbakning i de tre dage, der har været forestilling.

- Der kom rimelig mange onsdag eftermiddag, men ved aftenforestillingerne torsdag og fredag var gymnastiksalen fuldstændig proppet, og den sidste dag måtte vi låse op til lærerværelset og et ekstra klasseværelse for at få plads til, at alle kunne få en kaffe og kage efter forestillingen, fortæller en af elevernes forælder, Lone Juul Pedersen, som har givet en hånd med til kostumerne.

Vi er meget imponeret over, hvor meget lærerne har kunnet få ud af vores børn. De har fundet nogle sider frem, som vi ikke lige troede, at de havde. Vi er helt overvældet over deres præstationer, og vi kan kun rose lærerne for deres arbejde med eleverne

Lone Juul Pedersen

Forældrene til sjetteklasserne har været med på sidelinjen i forskellige arbejdsgrupper, hvor de byggede scenen eller sørgede for mad og andre praktiske ting, men det er især elevernes præstation, hun vil fremhæve.

- De spillede deres roller med en fantastiske indlevelsesevne, og det var fantastisk at høre dem synge. De var også gode til at gå i detaljerne med facetter, så de fik alle udtryk med på scenen. Vi er meget imponeret over, hvor meget lærerne har kunnet få ud af vores børn. De har fundet nogle sider frem, som vi ikke lige troede, at de havde. Vi er helt overvældet over deres præstationer, og vi kan kun rose lærerne for deres arbejde med eleverne, siger Lone Juul Pedersen.

Skoletradition

Nu kan stafetten gives videre til næste års sjetteklasser, som traditionen tro også skal opføre et skolestykke med det formål at samle penge ind til klassens lejrtur. For bag ved den store indsats med teaterstykket er der en økonomisk del, hvor alle indtægter fra publikum, lotteri og sponsorer går ubeskåret til sjetteklassernes lejrtur til sommer.

Men ifølge Lone Juul Pedersen har der også været noget meget større på spil for eleverne.

- De er kommet tættere på hinanden i klassen og har fået bedre og tættere fællesskab og lært tålmodighed, og at det at optræde også forbereder dem på at kunne fremlægge opgaver for større forsamlinger, lyder det fra forælderen.

  • Af: